Ingrediënten
Voor 4 personen
1 l melk
130 g dessertrijst
75 g honing
0,3 g Belgische saffraan
2 eierdooiers
1 vanillestok
50 g hoeveboter
2 peren
50 g bittere chocolade (min. 70%)
1 handvol rauwe cacaobonen
1/2 citroen
Bereiding
1) Breng de melk aan de kook. Voeg de honing, saffraan en het geschraapte vanillestokje toe. Voeg de rijst toe en laat gedurende 30 minuten op een laag vuur garen. Roer met zorg zodat de rijst gelijkmatig kan garen. Werk af met hoeveboter.
2) Schil de peer en snijd in partjes. Bak ze goudbruin in een lepel hoeveboter. Fris op met de zeste van een halve citroen.
3) Schik de rijstpap op een bord en voeg de gegrilde peren toe. Rasp hier bittere chocolade over en werk af met de verpulverde cacaobonen.
(bron: Culinaire Ambiance)